Dö Terra

Wat is een etherische olie?

Etherische oliën zijn gemaakt van planten voor fysieke en emotionele voordelen. Ze worden gedistilleerd uit bladeren, bloemen, boomschors, zaden of schil van fruit in geconcentreerde hoeveelheden

Hoe gebruik ik etherische oliën?

Je zult snel leren dat er honderden manieren zijn om etherische oliën van Dō Terra te gebruiken.

  1. Ontspanning,
  2. Persoonlijke hygiëne,
  3. Huishoudelijke reiniging,
  4. Koken,
  5. Een gezond lichaam ondersteunen. 

Elke olie heeft minstens één van de drie aanbrengmethoden: aromatisch, actueel of intern.

Voor aromatisch gebruik adem in of gebruik een diffuser om luchtwegen te openen, de stemming te verbeteren of de lucht op te frissen.

Voor lokaal gebruik gebruik een dragerolie bij het aanbrengen op voetzolen of aangetaste gebieden om specifieke behoeften aan te pakken.

Voor intern gebruik  druppel water, onder de tong of in een vegetarische capsule om mond, keel, spijsvertering of algehele gezondheid te ondersteunen.

Wat zijn enkele basistips voor veiligheid?

1. Lichtgevoeligheid – Geen zonnebaden na het aanbrengen van etherische oliën van citrusvruchten. Citrusoliën zijn gevoelig voor de zon, omdat ze gemaakt zijn van de schil van fruit. Vermijd direct zonlicht op het blootgestelde gebied gedurende ten minste 12 uur na die locatie kan huidirritatie of brandwonden veroorzaken. Onder de kleding aangebrachte olie zou goed moeten zijn.

2. Hete oliën – Als het begint te branden, sla dan het water over. Gebruik een vervoerderolie of volle melk. Omdat etherische oliën niet met water worden vermengd, kan het aanbrengen van water op het gebied de brander eigenlijk dieper indraaien. Ouch!

3. Vermijd deze gebieden – Plaats nooit essentiële oliën in uw ogen, in de gehoorgang of in de neus. U kunt echter oliën rond het oogbot in C-vorm aanbrengen, op oorkraakbeen en achter oorbot, of diffuse etherische oliën.

4. Verdunning – Gebruik een dragerolie zoals gefractioneerde kokosolie bij het topische aanbrengen van etherische oliën om huidsensibilisatie te voorkomen.

5. Veilige opslag – Het merendeel van alle bijwerkingen van kinderen met essentiële oliën is het directe gevolg van accidentele overdosering en ingestie in grote hoeveelheden. Buiten het bereik van kinderen houden. Gebruik kindveilige veiligheidskapjes.