Lano Eco Cosmetics

Wat is Lanoline ?

Wolvet of Lanoline is het vet dat voorkomt in wol de van de schapen.Na het scheren van de schapen gaat de wol naar de wasserij. En wordt de wol van de schaap gewassen in baden. Het wolvet komt bovendrijven en wordt vervolgens met een centrifuge uit het water gehaald en dan heb je puur Lanoline.

Wat doet Lanoline met je huid ?

Wolvet heeft bij het schaap meerdere functies :

  • Het zorgt voor een verbinding van wol vezels, waardoor de vacht een dicht geheel wordt en optimaal is bestand tegen weersinvloeden.
  • Daarnaast beschermt het wolvet de huid van het schaap tegen uitdroging en te sterke vochtverdamping. Hierdoor blijft de huid soepel.
  • Ten slotte biedt het bescherming tegen bacteriën en ziekteverwekkers.

Bij de mens wordt de huid beschermd en verzorgd door natuurlijke huidvetten, ook wel talg genoemd. Bij het schaap wordt dit gedaan door het wolvet. De samenstelling van wolvet lijkt dan ook erg op die van onze eigen huidvetten.

  • Onze huid neemt Lanoline makkelijk op waardoor de opperhuid met essentiële vetten gevoed wordt en hersteld.
  • Daarnaast beschermt het tegen invloeden van buitenaf, waaronder schimmels en bacteriën.

Door onder andere overmatig zeepgebruik kan de vochtbalans in de opperhuid worden verstoord. Hierdoor kan een droge huid ontstaan met klachten als ruwheid, jeuk of kloven. Omdat wolvet zo eenvoudig door onze huid wordt opgenomen, worden huidvetten weer snel aangevuld. Dit ondersteunt een spoedig herstel van de vochtbalans in de opperhuid. Je huid voelt weer prettig aan en jeuk en irritaties verdwijnen.

www.lanoecocosmetics.nl